אפוגטו: קינוח קר מבוסס אספרסו לקיץ חם ולח

Dor Ariel

אפוגטו קינוח איטלקי מרענן אפוגטו הוא קינוח איטלקי מסורתי מבוסס אספרסו וכדור גלידת וניל. בעוד אספרסו וכדור גלידת וניל זו דרך ההכנה המסורתית, באיטליה ובעולם בכלל נוספו וריאציות שונות למנה המפורסמת, בינהן ניתן למצוא כאלו שמוסיפים ליקר אמרטו, שקדים, אגוזים, ועוד מגוון של תוספות. למרות כל אלו, הבסיס היה ונותר כדור גלידת וניל ואספרסו. כך תכינו את אפוגטו כמו מקצוענים דרך ההכנה המסורתית של האפוגטו היא מאוד פשוטה. לוקחים כדור גלידת וניל (עדיפות לחלבית), מניחים אותה בתוך כוס הגשה ועליה מוזגים כוס אפסרסו. את האספרסו ניתן להכין במכונת קפה, פרנץ' פרס או אפילו חליטה קרה (למרות שזו תהיה סתירה מהדרך המסורתית). אפריל...

קרא עוד

מקציפי חלב

Dor Ariel

מקציפי חלב מקציפי חלב מקפיצים את חוויית הקפה. הם מתאימים לשימוש בכל הכנה, כולל קפה נס "רגיל" ולא פעם מגיעים כהשלמה למכונת הקפה אם זו מגיעה ללא מקציף קיטור או שהוא חלש מדי. היום קל לשדרג את הקפה עם חלב במרקם מושלם. מכונה מקציפת חלב מגיעה כיחידה נפרדת ממכונת הקפה ותפקידה הוא אחד ויחיד, ליצור קצף עמיד ואיכותי. רוב המכונות יוכלו לתת תוצאות מפתיעות לגודלן, גם כשמדובר בחלב פרה וגם במגוון תחליפי חלב כולל משקאות סויה, שקדים ואחרים שממלאים את מדפי הסופרים. איך פועלים מקציפי חלב הקצפת חלב היא הכנסה של אוויר חם לתוכו לצורך יצירת מרקם "קצפי". במכונות המחובר...

קרא עוד

תערובות קפה שחור טחון

Dor Ariel

תערובות קפה שחור טחון   חוויית שתיית הקפה היא אישית ולא פעם מלווה בטקס של ממש. כל אחד ואחת אוהבים את הקפה שלהם אחרת: שחור חזק, עם סוכר, עם נגיעה של חלב ועוד אינסוף אפשרויות. היום ישנו מגוון תערובות קפה שחור טחון ולשאלה איך אפשר לבחור את האחת אין תשובה אחת בלבד, אך ישנם מספר קריטריונים חשובים הנכונים לכל טעם אישי. קריטריונים בבחירת הקפה רגע לפני שאפשר יהיה לגעת בטעם האישי והתאמת הקפה, חשוב לדעת כי ישנם מספר קריטריונים שחשוב לשים לב אליה בעת הרכישה ושנכונים תמיד, בכל תערובת קפה: תאריך תפוגה יש שטוענים כי לקפה אין באמת תאריך תפוגה,...

קרא עוד

על ארבעה סוגי קפה דיבר הבריסטה:

Dor Ariel

סוגי פולי קפה   בחינת שקיות הקפה תציג לא פעם את המילים "קפה ערביקה". ישנם מספר סוגי פולי קפה אך 70-60% מהקפה שמיוצר בעולם הוא מסוג ערביקה אך זה לא אומר שהוא היחיד ולא אומר שהוא מתאים לכולם. ישנם ארבעה סוגי פולי קפה עיקריים: ערביקה, רובוסטה, ליבריקה ואקסלסה. בכתבה הקרובה נבחן כל אחד ואת ההבדלים בניהם. ערביקה כבר כתבנו כי ערביקה הוא סוג הקפה הנפוץ ביותר. הוא מאופיין בטעם עדין, מתוק מעט ופחות חומצי. זן הקפה גדל באזורים גבוהים ולרוב גם גשומים. ברזיל היא אחת המדינות היצואניות המובילות של פולי ערביקה. צמח הקפה עדין מאד, הוא דורש גיזום קבוע ותשומת...

קרא עוד

איפה קונים קפה טחון

Dor Ariel

? איפה קונים קפה טחון כל מי שנכנס לעולם הקפה מגלה שיש המון מה ללמוד בתחום. אחד הנושאים בקרב רבים הוא הדרך הנכונה לקנות קפה וכמובן שהדבר מעלה את השאלה איפה קונים קפה טחון.  אחת ההנחות של אוהבי קפה רבים היא שעדיף לטחון את הקפה באופן עצמאי מאשר לקנות אותו טחון. אין כל ספק כי הטריות של הקפה היא אחד המרכיבים המשמעותיים בהשגת הטעם המושלם, אך ישנם מקרים בהם עדיף בכל זאת לרכוש מראש קפה טחון ולא להשתמש במטחנה בבית ואותם נבחן כאן בכתבה. הסיבה לטחון את פולי הקפה רגע לפני שנבחן מתי עדיף לטחון לבד את הקפה, מתי לקנות...

קרא עוד