קפה שחור טורקי: 6 עובדות שיעיפו לכם ת'סכך

1172 צפיות

חשבתם שידעתם הכל על קפה שחור? אז חשבתם…קבלו 10 עובדות מגניבות על קפה שחור טורקי שיערערו לכם את הבטחון 🙂

1. המקור של קפה טורקי הוא..לא מטורקיה

העדויות הראשונות של צריכת קפה מגיעות מתימן במאה ה-15. משם זה התפשט לקהיר ומקה. רישומים עות'מאנים מאותה תקופה מראות שחנות הקפה הראשונה נפתחה בקונסטנטינופול בתחילת 1640. מקור השם קפה הוא מהמילה הערבית Qahwah. החשיבות של הקפה הטורקי במסורת הטורקית באה לידי ביטוי במילה שלהם לארוחת בוקר – Kagvalti – שמתרגם פשוטו כמשמעו ל"לפני הקפה".

2. קצף טוב, קפה טוב

במידה ואתם רוצים לדעת אם הקפה שאתם שותים הוא קפה טוב, תעיפו מבט בקצף שלו מלמעלה. קפה שחוק טורקי יוצר קצף רך בראש הכוס שעוזר לשמור על הקפה חם.

תמונה של קרמה בכוס קפה שחור טורקי
הקרמה, או קצף בראש הכוס מרמזת על טיב הקפה השחור. יותר קרמה, יותר סמיכה, קפה יותר טוב

3. מים זה חשוב

האם תהיתם למה בדרך כלל מוגשת כוס מים קטנה לצד הקפה הטורקי? אז שתית שלוק של מים לפני שתיית הקפה תעזור לבלוטות הטעם להרגיש את הטעם האמיתי של הקפה, ולאחר שתיית הקפה היא עוזרת לשטוף את חלל הפה מגרגירי קפה שהתפלחו להם.

4. רחת לוקום לצד הקפה הטורקי משפר את כל החוויה

החוויה לא שלמה לפני שכל המצרכים קיימים: הצורה של הכוס (הטורקים שותים בכוס חרסינה צרה), הצבע של הקפה וחתיכת רחת לוקום. הטעם המתוק של הרחת לוקום נותן קונטרסט לטעם המר של הקפה ויותר חוויה כיפית יותר של צריכת הקפה. כמובן שאפשר להחליף את הממתק הטורקי בכל ממתק מתוק אחר שתמצאו. עדיף בבקלאווה. אני מאתגר אתכם למצוא אחד ולהעלות לנו בתגובה 🙂

קפה טורקי בכוס הגשה טורקית עם רחת לוקום בצד
קפה טורקי בכוס הגשה טורקית עם רחת לוקום בצד

5. קפה, רק קפה

לא הרבה יודעים אבל לפני הופעת הקפה הנמס (nescafe), קראו לקפה הטורקי פשוט "קפה".

6. סוכר: סוגרים את הנושא אחת ולתמיד

את הסוכר שמים בתהליך הבישול. לא אחרי. טוב? 🙂

לסיכום, את הקפה השחור שותים נכון, או לא שותים בכלל. מכונות הקפה שלנו יבשלו לכם את הקפה בצורה מדהימה בעזרת תערובות הקפה המשובחות שלנו, הבלקאווה עליכם!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

משלוח חינם לכל חלקי הארץ בקנייה מעל 300 ₪ סגור