פולי קפה, קפסולות קפה וקפה טחון

"הכל מתחיל בבחירה נכונה של פולי הקפה" – אחד המשפטים הנכונים ביותר בעולם הקפה. יחד עם זאת, בחירת הפולי הקפה זו תחילתה של דרך ארוכה עד לבחירת הטעם המושלם לך. לקפה יש 2 זנים של קפה, ערביקה ורובוסטה. ערביקה נחשבת האיכותית יותר. פירותית, עם טעמים עדינים ופחות קפאין. לעומת הרובוסטה, שנותנת קיק של אנרגיה עם יותר קפאין מאשר זן הערביקה. בנוסף לזנים השונים, פולי קפה מגודלים במקומות שונים בעולם. כמו בכל פרי או ירק שמגודל במספר מקומות, אנו נמצא שהטעמים המתקבלים במקומות השונים, הם שונים במהותם בזכות אקלים שונה, תנאי קרקע שונים, איכויות מים שונות ועוד אלמנטים שמשפיעים על הגידול.

קפסולות קפה

אחת הדרכים הנפוצות בישראל לצריכת משקה האספרסו היא דרך קפסולת קפה. החברה שהכירה לנו את קפסולות הקפה היא נספרסו האגדית. קפסולות הקפה של נספרסו Nespresso הייתה הדרך של חברת נספרסו "לתפוס" לקוחות כלקוחות שבויים, על ידי כתיבת פטנט על מכונת הקפה שלהם והדרך שבה היא עבדה, וקלות השימוש במכונה ובעובדה שבמחיר מאוד זול אפשר היה לשתות בבית אספרסו כמו ששתו עד אז רק בבתי קפה (מכונות הקפה שלהם היו זולות מאוד באותה תקופה), היה שילוב מנצח לרכישת לקוחות והפיכתם ללקוחות שבויים (משום שיכלו להיעזר רק בקפסולות הקפה שלהם). אך הימים חלפו, והפטנט הגיע לתאריך תוקפו, ומיד אחד אחרי השני, החלו בתי הקלייה המוכרים והטובים בעולם, יחד עם בתי קליה קצת פחות מוכרים, לצור קפסולות קפה תואמות למכונות קפה של נספרסו. חשוב להדגיש! העובדה שהקפסולות נקראות "תואמי נספרסו", לא אומר שהן בהכרח חיקוי או פחות טובות. זה רק אומר שצורת הקפסולות שבהן תערובת הקפה עטופה, תואמת למכונת הקפה של נספרסו, וניתן להכין בעזרתה את הקפה שלהם.

וכך ניתן למצוא היום חברות רבות כגון; אספרסו מור, קפה רוסו, קימבו, ומאורו איטלקיים מייצרים קפסולות תואמי נספרסו ברמה גבוהה ובמחירים לעתים נמוכים עד לכמחצית ממחיר הקפסולה של נספרסו.

בנוסף ליצירת קפסוות תואמות למכונות של נספרסו, כמו חברות והחליטו לייצר מכונות משל עצמם, עם צורה מסוימת לקפסולות שלהם. ללוואצה למשל, יש מספר דגמי מכונות קפה כגון; לוואצה בלו, לוואצה אמודו מיו וכדומה. כמובן שמיד לאחר פריצת המכונות לשוק, החל שוק תואמי הלוואצה להפתח גם הוא, וכך ניתן לראות שלוואצה מוכרת קפסולות קפה שלה, וגם חברות אחרות מוכרות קפסולות תואמות למכונות של לוואצה.

פולי קפה שלמים

במקביל לסצינת קפסולות הקפה, התפתחה תעשיית מכונות הקפה האוטומטיות. למעשה, מכונה אוטומטית זו מכונה שבדומה למכונת קפה קפסולות, בלחיצת כפתור מוזגת לנו כוס קפה אספרסו איכותית. ההבדל העיקרי בין המכונות, זה שמכונות הקפה האוטומטיות טוחנות את הקפה במקום, ולא צריכות כלי עזר כדוגמת קפסולה בכדי לחלוט לנו את כוס הקפה. במציאות, מכונות הקפה האוטומטיות, שקיימות הרבה לפני הקפסולות, הן הרבה מעבר. ברובם ניתן לשנות הגדרות כדוגמת אורך המשקה, מידת טחינת הפולים, טמפרטורת המים, כמות הקפה הנטחנת ועוד. אפשרויות אלו עוזרות לנו להגיע למצב בו אנו יכולים לכוונן את כוס הקפה לפי ההגדרות שלנו, למצוא את הטעם הכי טוב לנו, ולייצר אותו כל פעם מחדש בלחיצת כפתור. שונות נוספת ומשמעותית היא שאין לנו תלות בצורה מסוימת של קפסולת קפה, ולכן אנו לא כבולים לחברות מסוימות, ובעצם יכולים לבחור איזה סוג פולים שנרצה מהעולם, ולא רק מישראל.

מכונות הקפה המובילות בשוק הן דלונגי, ניבונה, סאקו וניתן למצוא עוד מבחר מכונות אך אנו דאגנו לבחור את המותגים המובילים בשבילכם. לא נכביר על מכונות הקפה במילים בעמוד זה. במידה ותרצו לקרוא עוד על המכונות, לחצו כאן.

פולי הקפה מגיעים בקלויים, בשקית אטומה וכפול שלם, כך שחיי המדף שלהם לא קצרים וניתן להחזיק בבית או במשרד מספר שקיות ללא דאגה שיפוג תוקפן מהר. ניתן רכוש אותן בשקיות של 1 קילו.

קפה טחון

באופן אירוני, באיטליה הכי נפוץ זה לרכוש קפה טחון ולהכין אותו עם מקינטה. רק כיום מתחיל לתפוס שם תאוצה שוק הקפסולות. כנראה משהו בקלאסיות של המקום. רוב האיטלקים ירכשו קפה טחון בפחיות או ילכו לחנות קפה ויבקשו לטחון להם במקום פולי קפה. קפה טחון יכול בהחלט להיות שימושי יותר, נקי יותר ולעתים זול יותר מפולי קפה שלמים, והוא מתאים לשימוש במכונות קפה אוטומטיות וידניות כאחד. במכונות אוטומטיות לא תרגישו הרבה בהבדל אבל כן תצטרכו לוודא שהמכונה שאתם רוכשים יודעת לקבל קפה טחון ולא רק פולים, ובמכונת קפה ידנית זה יחסוך לכם את הצורך ברכישת מטחנת קפה, והלכלוך שמתרחש בדר"כ סביבה בעת טחינת הקפה.