אפוגטו: קינוח קר מבוסס אספרסו לקיץ חם ולח

322 צפיות

אפוגטו הוא קינוח איטלקי מסורתי מבוסס אספרסו וכדור גלידת וניל. בעוד אספרסו וכדור גלידת וניל זו דרך ההכנה המסורתית, באיטליה ובעולם בכלל נוספו וריאציות שונות למנה המפורסמת, בינהן ניתן למצוא כאלו שמוסיפים ליקר אמרטו, שקדים, אגוזים, ועוד מגוון של תוספות. למרות כל אלו, הבסיס היה ונותר כדור גלידת וניל ואספרסו.

כך תכינו את אפוגטו כמו מקצוענים

דרך ההכנה המסורתית של האפוגטו היא מאוד פשוטה. לוקחים כדור גלידת וניל (עדיפות לחלבית), מניחים אותה בתוך כוס הגשה ועליה מוזגים כוס אפסרסו. את האספרסו ניתן להכין במכונת קפה, פרנץ' פרס או אפילו חליטה קרה (למרות שזו תהיה סתירה מהדרך המסורתית).

אפריל תדע לומר לנו הכי טוב כיצד להכין, אז פשוט תצפו בסרטון הקצר:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

משלוח חינם לכל חלקי הארץ בקנייה מעל 300 ₪ סגור